Social Media is tegenwoordig een veel gehoord woord. Maar wat is social media nu eigenlijk?

Social media zijn online platformen waar gebruikers zonder tussenkomst van een moderater informatie kunnen uitwisselen en interactie kunnen hebben met andere mensen.

Bekende platformen zijn: Twitter, Facebook, Hyves, Google Plus, LinkedIn en YouTube. Gebruikers kunnen op deze platformen informatie zoals tekst, video en foto delen met anderen. Mensen kunnen hierop reageren en deze informatie weer delen met anderen.

Geschiedenis

Social Media kent al best een lange geschiedenis. Zodra mensen in wat grotere aantallen over internet begonnen te beschikken, kwamen er al snel fora en chatboxen. Dit waren de voorlopers van social media. Hierna kwam al snel het eerste sociale netwerk. Het eerste social network was Six Degrees en werd gestart in 1997.

Social Media Nu

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ruim 80 procent van de mensen met een internetaansluiting maakt inmiddels gebruik van een of meerdere platformen voor social media. De komende jaren zal dat aantal naar verwachting nog iets gaan stijgen. Op dit moment is met name de groep senioren bezig met een inhaalslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *